dilluns, 27 d’abril del 2009

WQ

la WQ que plantegem està destinarda als docents per treballar una proposta d'abordatge de la interculturalitat a l'IES. És realment complicat pensar en com plantejar el treball als docents, ja que cal anar amb cura i respectar tots els posicionaments, alhora que cal ser una mica tendencios per poder aglutinar tots aquests posicionaments en un clarament definit que sigui la guia per a l'abordatge que en faci l'IES. Ara mateix ens trobem en aquest procés!
la idea sorgeix arrel del plantejat en la PAC 1, ja que si volem treballar amb els alumnes la seva visió front la diferència de cultures, el primer que cal és unificar els criteris del professor el màxim possible... tot i que potser és una missió impossible, val la pena intentar-ho, no?

3 comentaris:

  1. No he sabut veure quina és la vostra proposta... Pot ser que t'hagis oblidat d'enllaçar-la??

    ResponElimina
  2. Benvolguts companys, m’ha interessat especialment la vostra webquest que he comentat al meu blog d’aquesta manera:

    El primer mèrit que trobo en la vostra webquest és que vagi adreçada a l’equip docent quan la pauta que hem seguit la majoria ha estat pensar recursos destinats a l’alumnat. Em sembla molt important el vostre propòsit de promoure processos de reflexió sobre com atendre (com es fa i com s’ha de fer) la diversitat al centre.

    Proposeu un procés relativament senzill en què, a partir d’una avaluació inicial, es proporcionen una sèrie de materials a través dels quals, mitjançant la reflexió individual i grupal, cada docent podrà modificar les seves posicions de partida i quedaran assentades les bases per poder arribar a l’obtenció d’un consens determinat al centre pel que fa a l’atenció a la diversitat.

    Us diria dues coses, una en reconeixement de la qualitat de la vostra tasca i l’altra com a suggeriment de millora. Començant pel principi, us he de dir que l’aportació que feu de material per a la reflexió em sembla, ras i curt, esplèndida. Recursos abundants, ben escollits (commovedor el vídeo, que desconeixia) i adequats a la finalitat que es persegueix. Felicitats, doncs, per la vostra feina de recerca i selecció.

    Tanmateix, crec que l’alta qualitat del material després no s’acaba de veure reforçada pel procés que proposeu. Em sembla una webquest amb molt bons fonaments que pot quedar desaprofitada perquè algunes de les tasques, des del meu punt de vista, no acaben d’estar ben enfocades del tot. Dos exemples: no acabo de veure l’interès que pot tenir que els docents es posin a comentar, una mica a l’atzar, els resultats dels qüestionaris finals comparats amb els inicials (la realització dels quals em sembla una molt bona idea, que quedi clar). Segur que de la lectura d’uns documents se’n segueixen necessàriament canvis de postura?. No és més fàcil que sorgeixin de l’intercanvi, de la contraposició d’arguments que comporta el diàleg?. Només hi ha un treball intermedi en grup i és per comentar el vídeo. Per altra banda, compartir uns documents comuns no porta necessàriament al consens: porta al posicionament de cadascú davant d’allò que aquests documents exposen. Serà el diàleg el que permetrà arribar a aquest consens, si és que s’hi arriba. Crec que la webquest posa tota la intenció en què sigui així, però al capdavall la darrera paraula la tindrà el grup que la dugui a terme.

    Amb tot, no voldria que quedés un regust negatiu. Tot és millorable, fins i tot aquest comentari. Si ha girat al voltant de la vostra webquest ha estat indiscutiblement perquè és una de les que ha despertat més el meu interès.

    Gràcies per les vostres aportacions.

    ResponElimina
  3. Me parece muy interesante el uso que le habéis dado al recurso de la WQ para trabajar con el equipo docente de un centro. Hecho este, que a veces supone un reto, ya que suele resultar difícil conseguir que el profesorado aporte ideas y reflexione sobre los diferentes temas con los que se encuentran en sus centros educativos. Me parece que es bastante complicado realizar este tipo de propuestas con todo el conjunto de profesorado y de esta manera se facilita que todos, en trabajo grupal aporten ideas y propuestas a lo que planteáis con esta propuesta.
    La organización de la misma favorece ir entrando en el tema del que versa, desde lo que parten los profesores hasta lo que se quiere llegar dando las distintas pautas para concluir en la consecución de los objetivos que se proponen con esta webquest. En cuanto a la diversidad de materiales y recursos que se ofrecen en la wq me parece que es acertada y rica. Me gustaría señal que si veo un aspecto de mejora a considerar sería en cuanto al claustro donde se expondrían las conclusiones a las que han ido llegando los distintos grupos de trabajo. Quizá convendría pautar un poco mas como se llevaría a cabo este paso del proceso general para que la recogida de la información y conclusiones sea de la forma mas eficaz y efectiva respecto de lo que se proponen conseguir con su trabajo. Por lo demás me parece una propuesta, arriesgada, pero muy interesante y práctica de abordar el tema de la interculturalidad, que tan presente está en los centros educativo.
    Enhorabuena por el trabajo realizado y un saludo.
    Ana Sainz Modinos.

    ResponElimina